top of page

Roll Call Men

Public·48 Brothers
Naum Afanasyev
Naum Afanasyev

Letersi e Huaj: Ditari I Ana Frank, një roman historikDitari I Ana Frank: Një dëshmi e fuqishme e jetës në kohën e nazizmit
Ditari I Ana Frank është një nga librat më të njohur dhe më të lexuar në botë. Ai përmban shkrimet e një vajze hebreje, Ana Frank, që jetoi fshehurazi me familjen e saj në Amsterdam gjatë pushtimit nazist të Holandës. Ditari fillon më 12 qershor 1942, kur Ana i merr për ditëlindje një libër shënimesh, dhe mbaron më 1 gusht 1944, pak para se ajo dhe familja e saj të arrestohen nga nazistët.
Ditari I Ana Frank Pdf 15


Download File: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fjinyurl.com%2F2tVYah&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0WM0GdLstLdq-nD8Vz93CQPse është i rëndësishëm Ditari I Ana Frank?
Ditari I Ana Frank është i rëndësishëm për shumë arsye. Së pari, ai është një dëshmi e rrallë dhe e sinqertë e jetës së një vajze adoleshente në kushte të vështira dhe të rrezikshme. Ana shkruan me pasion dhe humor për ndjenjat, shpresat, ëndrrat dhe frikërat e saj, si dhe për marrëdhëniet me familjen, miqtë dhe bashkëfshehurit e saj. Së dyti, ai është një dokument historik që tregon për vuajtjet dhe persekutimin e hebrenjve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ana shkruan me detaje për rregullat dhe kufizimet që u imponohen hebrenjve nga nazistët, si dhe për lajmet dhe ngjarjet që ndodhin jashtë vendit të fshehjes. Së treti, ai është një mesazh humanitar që promovon paqen, tolerancën dhe respektin ndaj të gjitha njerëzve. Ana shpreh besimin e saj në mirësinë njerëzore dhe në mundësinë e një bote më të mirë.


Ku mund ta gjej Ditari I Ana Frank në formatin PDF?
Një nga mjetet më të lehta për të lexuar Ditari I Ana Frank është të shkarkosh një kopje në formatin PDF. Kjo do të të lejoj të lexosh librin në kompjuterin, tabletin ose telefonin tënd inteligjent, pa pasur nevojë për një libër fizik. Për ta bërë këtë, mund të vizitosh disa faqe interneti që ofrojnë Ditari I Ana Frank në formatin PDF falas ose me një tarifë simbolike. Disa prej tyre janë:


  • Internet Archive: Kjo faqe ofron Ditari I Ana Frank në formatin PDF falas, si dhe në formatet e tjera si EPUB, MOBI ose TXT. Mund ta lexosh online ose ta shkarkosh për ta lexuar offline.  • Wikipedia: Kjo faqe ofron një përmbledhje të Ditari I Ana Frank, si dhe informacione të tjera lidhur me autorin, kontekstin historik dhe vlerën letrare të librit. Mund ta lexosh online ose ta shkarkosh si PDF.Përmbledhje e Ditari I Ana Frank
Ditari I Ana Frank fillon me prezantimin e familjes së Anas: babai Otto, nëna Edith dhe motra Margot. Ata janë një familje hebreje q


Ditari I Ana Frank tregon për periudhën e fshehjes së familjes Frank në një aneks të një ndërtese të quajtur "Shtëpia e Pasme". Atje ata ndanin hapësirën me një familje tjetër hebreje, Van Daan, dhe një dentist hebre, Fritz Pfeffer. Ana i quante ata me pseudonime në ditarin e saj: Van Daan si Herr i Zi dhe Zonja e Zi, Pfeffer si Albert Dussel. Ana shkruante për jetën e përditshme në aneks, të mbushur me tensione, monotoni dhe frikë. Ajo shkruante edhe për marrëdhënien e saj të veçantë me Peter Van Daan, djalin e familjes së dytë, me të cilin ajo ndiente një lidhje shpirtërore.


Si mbaron Ditari I Ana Frank?
Ditari I Ana Frank mbaron papritmas më 1 gusht 1944, kur Ana shkruan për shpresën e saj për të jetuar pas luftës. Një ditë më vonë, ajo dhe të tjerët në aneks u tradhtuan dhe u arrestuan nga nazistët. Ata u transportuan në kampin e tranzitit të Westerbork në Holandë, pastaj në kampin e përqendrimit të Auschwitz në Poloni, dhe më në fund në kampin e Bergen-Belsen në Gjermani. Në kampin e fundit, Ana dhe motra e saj Margot vdiqën nga tifusi në fillim të vitit 1945, pak para se kampi të lirohej nga aleatët. Vetëm babai i tyre Otto mbijetoi dhe u kthye në Amsterdam. Aty ai mori ditarin e vajzës së tij nga një mik i besuar që kishte ruajtur librin pas arrestimit të tyre. Otto vendosi ta botoj ditarin si një homazh për vajzën e tij dhe për miliona të tjerë që vdiqën nga nazizmi.


Ku mund ta ble Ditari I Ana Frank?
Një mënyrë tjetër për të lexuar Ditari I Ana Frank është të ble


Një mënyrë tjetër për të lexuar Ditari I Ana Frank është të blesh një kopje të librit në formatin fizik. Kjo do të të lejoj të kesh një përvojë më personale dhe më të thellë me librin, si dhe të shijosh ilustrimet dhe fotografitë që shoqërojnë tekstin. Për ta bërë këtë, mund të vizitosh disa librari online ose lokale që shesin Ditari I Ana Frank në gjuhën shqipe ose në gjuhë të tjera. Disa prej tyre janë:


  • Amazon: Kjo faqe ofron Ditari I Ana Frank në gjuhën shqipe me një çmim prej 15 dollarë amerikanë. Mund ta porosisësh online dhe ta marrësh në shtëpinë tënde brenda disa ditëve.  • Bukinist: Kjo faqe ofron Ditari I Ana Frank në gjuhën shqipe me një çmim prej 900 lekësh shqiptarë. Mund ta porosisësh online dhe ta marrësh në shtëpinë tënde brenda disa ditëve.Si mund ta lexoj Ditari I Ana Frank në gjuhën angleze?
Një opsion tjetër për të lexuar Ditari I Ana Frank është të lexosh versionin origjinal në gjuhën angleze. Kjo do të të lejoj të njohësh më mirë stilin dhe tonin e autorit, si dhe të kuptosh më mirë kontekstin kulturor dhe historik të librit. Për ta bërë këtë, mund të zgjedhesh njërën nga shumë përkthime q ca3e7ad8fd


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Brothers

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page